En hälsning från vår VD

Hej!

Den senaste veckan har inneburit stora utmaningar för oss och som dessvärre även har drabbat dig. Oförutsedda händelser inträffade som stängde ner delar av vår tjänst utan förvarning. Något som egentligen inte hade med P.F.C. att göra och som vi heller inte hade möjligheten att påverka. Här kan du läsa mer om vad som egentligen hände när vår kortleverantör, Wirecard i Storbritannien, i fredags tillfälligt tvingades stoppa sin verksamhet.

Nu är Wirecards verksamhet åter igång och alla våra användares kort fungerar igen som vanligt. Det betyder dock inte att vi lutar oss tillbaka som om inget hade hänt – tvärtom. Vi arbetar för närvarande intensivt på att implementera en annan hållbar lösning som både du och vi kan känna oss trygga med. Mer exakt vad detta innebär för dig som användare av P.F.C. kommer vi att informera om så snart det är aktuellt.

När vi startade P.F.C. var det med en vision att hjälpa människor att få bättre koll på sin vardagsekonomi. Knappt två år har gått sedan dess och jag vill påstå att vi har lyckats. P.F.C. är till för alla, eftersom alla behöver vi handskas med pengar och alla berörs vi av de ekonomiska val vi gör, eller inte gör, varje dag. Ambitionen vi har är att göra det nödvändiga så enkelt, så smidigt och så kostnadseffektivt som möjligt. Utifrån det utvecklar vi morgondagens finansiella tjänster – idag.

Vår intention är, som alltid, att dra nytta av de erfarenheter som livet ger. De senaste dagarnas tumult har gjort oss mer ödmjuka – men också ännu mer målmedvetna. Med nyvunna lärdomar fortsätter vi här ifrån att bana väg för framtidens finansiella tjänster.

Med detta sagt vill jag rikta ett stort tack till dig som användare av P.F.C. – för ditt tålamod under dessa utmanande dagar, ditt fortsatta förtroende för oss och din tro på det vi gör. Det är ovärderligt för oss.

Kevin Albrecht
VD och medgrundare
P.F.C.

2 gillningar

Crypto.com samt Curve gick ut tidigare och berättade att deras kort skulle sluta fungera under dagen.

Era kort SLUTADE att fungera, och senare kom det en notis i appen vid inloggning. Det dröjde mer än en timme innan er hemsida uppdaterades med information om vad som hänt.

Det finns dokumenterat här på forumet samt andra forum att ni fått frågan angående problemen hos wirecard, ni har svarat att ni följer utvecklingen noga.

Ändå så klarade ni inte av att gå ut med den här informationen till era kunder innan korten slutade fungera, när flera andra neobanker uppenbarligen klarade av att göra det. All er information nu handlar om att ni distanserar er ifrån wirecard och att det “egentligen inte hade med P.F.C. att göra”…

Faktum är att ni har brustit, men istället får ni det att låta som att er informationsutgivning har varit fläckfri, när den uppenbarligen varit bristfällig. Och frågan är hur länge korten skulle varit låsta om ni inte blev “saved by the bell” och wirecard startade sin verksamhet igen.

Hej @hogge,
Vad tråkigt att du upplever att vi inte har varit transparenta i vår kommunikation till er.

Vårt mål med kommunikationen under en incident är att du som användare ska ha möjlighet att betala när du står i kassan med ett backup kort. Så snart vi fick information från Wirecard om att deras tjänster skulle stängas av gick vi därför ut med den informationen till våra kunder.

Precis som hela finanssektorn har vi bevakat turerna kring Wirecard sedan en tid tillbaka, men avstängningen kom plötsligt och det var framförallt olyckligt att det skedde på en fredag eftermiddag, när banköverföringar inte längre kan genomföras.

Som du kanske vet har Curve sedan länge planerat en migration bort från Wirecard. I nuläget är vi beroende av Wirecard för att genomföra transaktioner men vi arbetar febrilt på att ta fram en annan lösning.

Om du inte fick informationen om avbrottet på det sätt du föredrar vill vi gärna höra hur du hade föredragit att få den.