Fungerar inte alltid

Jag har använt P.F.C. i snart 2 månader och är nöjd! Dock har jag upplevt att kortet inte fungerar i vissa kiosker, det blir tekniskt fel både när man plippar eller sätter in kortet. Detta upplever jag som sjukt irriterande då detta kort är det enda jag har med mig! Någon som upplevt det samma?

Jag har samma problem, finns en kiosk i min stad som aldrig fungerar. Så har blivit lite smårädd att gå in på kiosker för man inte vill skäma ut sig.

Hej, ibland har butiker kortläsare som fungerar offline och köp för störa summor går inte igenom då. Det kan också vara så att just den butiken räknas som en spelbutik och kortet går inte att användas för spel.

Varför kan inte kortet användas för spel?

Fick du någon svar på denna frågan eller har jag missat nått?

Det undrar jag också. Hoppas vi får ett svar.

Ur de allmäna villkoren…
8.1 Kortet får inte användas för spel, vuxenunderhållning eller för transaktioner som direkt kan omvandlas till kontanter såsom postanvisning, resecheckar osv.

2 gillningar

Men det finns mer än spel i spelkiosker, samtidigt som det finns spel på Ica. Sen sak att förbjuda renodlade spelbolag men kom igen.

Butiker är kategoriserade på olika sätt. Det är inte så mycket att göra åt.
Men varför är spel spärrat på P.F.C?

Jag kan förstå reglerna men hur ska man veta att en butik är er reggad spelbutik? Ibland vill man glida in å köpa en läsk eller glass men nej då går inte det. Nu måste jag ha P.F.C. kortet och mitt andra Mastercard med mig!

Även Klaras kort är blockerat för spel, även alkohol om jag inte minns fel, dåligt tycker jag, att ett företag ska bestämma vad vi ska kunna spendera våra pengar för. Läskigt om kontanter a försvinner och vi bara har kortutgivare som kan stänga av vissa säljare med en knapptryckning.

Visste inte att även P. F. C blockerar vissa köp, stort minus för mig. Men just nu använder jag bara P. F. C för kontantuttag i automat, vilket ej fungerar med klarna. Använder klarna för köp i utländsk valuta (nu när jag har pfc kan jag ju egentligen skippa klarna tills jag ser hur de båda utvecklas). Till allt annat använder jag Shell, för där får jag bonus på allt jag handlar och även 2% ränta på upp till 15k som jag har sparat över krediten på kortet. Så P. F. C måste ge mig de fördelarna och sluta blockera köp för att jag ska byta helt, men ingen ger allt, så man får kombinera kort.

Kan meddela att det inte alltid fungerar att ta ut cash i automater utomlands…Försökte upprepade gr (olika dagar) i vanliga Bank of America automater i Los Angeles.
Väldigt irriterande.

Råkade ut för det i Thailand.
Irriterande javisst! Vore bra att kunna veta när man behöver andra alternativ,

Samma i Filippinerna. Kontantuttag fungerar inte.
Det gäller att ha alternativkort med sig. Debetkort från Ferratum bank fungerar utmärkt. Dessutom har Ferratum en generös gräns för kontantuttag 10000SEK/dag, 4 gånger per månad, innan det läggs avgift på uttaget.

Har en variant på denna fråga, väljer därför denna kategori. Obemannade bensinstationer (Ingo, ST1 mfl) har ofta en funktion att 1200kr reserverad på kortet, tills dess att tankningen är slutförd. Även om jag har ett saldo på mitt P.F.C. kort som överstiger denna summa så går det inte att tanka med kortet.

Precis fått hem mitt kort men nu undrar man om man ska se sig om efter alternativ.

Tydligen kan man inte tanka med kortet även om det finns pengar, inte heller handla på systembolaget, inte ta ut kontanter utomlands, inte köpa glass i en spelbutik (tydligen kan man spela inne på ICA).

Vad kan man egentligen göra med kortet? Verkar vara otroligt mycket strul med tjänsten.

1 gillning

Det är inget strul det är en funktion… :smile:
Det är lite enerverande. Ja.
Det har resulterat i att jag bara använder kortet för kontantuttag i Sverige.

Jag hade likadan problem med kortet det gick inte att betala /tanka visa butiker inte ens på nätet köp nekat trots att jag hade pengar på kontot kommer att avsluta kontot skaffat MONESE kortet fungerar 100% överallt utan några spärr eller krogel skaffar man detta kort får man bonus med använd koden SPEND869 så får man 20 € grattis

Det här är väl vad jag oroar mig för, har tänkt ta med kortet på utlandsresa till asien, men vågar jag räkna med att det fungerar? Vietnam framförallt.

Det är ju alltid bra att ha ett extra kort med på resande foten, helst från en annan leverantör oavsett var man ska åka.