Går inte tanka med mya kortet

Försökte tanka med det nya kortet på Bilia, mem det gick inte. Det gamla kortet fungerade utmärkt. Är detta något jag tvingas leva med framöver?

Hej @engelsk
När du ska tanka med ditt P.F.C.-kort kommer det att ske en så kallad kortkontroll. Det betyder att kunder som tankar med kontokort får 1000-1500 kr reserverade på kortet.

Anledningen till att det sker är på grund av en ny standard som infördes den 1 januari 2018 inom bensinbolagsbranschen. Det är en kortkontroll som kortutgivarna Visa och Mastercard kräver av bensinbolagen och beloppet regleras automatiskt i efterhand.

Det innebär att du för en kort stund, innan tankningen är avslutad och beloppet justerat, kan komma att ligga på minus. Men reservationen släpps så fort du har tankat klart och du blir endast debiterad det belopp som du valt att tanka för.

För att kunna genomföra en takning med P.F.C.-kortet behöver du ha minst 1500 kr på kortet, annars nekas transaktionen (men det är ändå 1000-1500 kr som kommer att reserveras på ditt kort). Men vi jobbar just nu för att minska den gränsen.

Du kan också alltid gå in på bensinmacken och betala tankningen i förväg, då uteblir reservationen.

1 gillning

Intressant, men det förklarar inte varför det funkade med det gamla pfc-kortet, då standarden du nämner infördes innan ni lanserade ert kortkoncept, på den tiden utfärdat av wirecard?
För jag antar att @engelsk menar att han inte hade över 1000-1500kr på kortet senast han tankade på Bilia?

@Wannabe Precis som du säger så infördes standarden den 1 januari 2018 och gällde även för vårt gamla kort. För att kunna genomföra en tankning med vårt gamla kort var man tvungen att ha minst 500 kr på sitt kort.
Med det nya kortet är den gränsen 1500 kr för att kunna genomföra en tankning. Men vi jobbar som sagt på att minska den gränsen :blush:

1 gillning

Aha. Ja 500kr var lite rimligare summa. Hoppas förhandlingarna går bra.

1 gillning