Vad är viktigast i en budget?

#1

Hej!

Vi håller på att utveckla en budgetfunktion i appen. Vad tycker du är viktigast att lyfta - hur mycket du har gjort av med eller hur mycket du har kvar?

#2

båda är väl bra att ha. om ni kollar på hur tink har gjort det så kan ni säkert hitta lite inspiration eller förbättringsområden :wink:

alt. kan ni kanske samarbeta med tink så att de får plocka data från er så att de sedan kan sammanställas en budget i deras app istället

#3

Som du ser skissar vi på att både hur mycket du har köpt för och hur mycket som är kvar att synas, men vi är nyfikna på vilken information ni som använder vår app vill ha i fokus. Tack för input!

1 Like
#4

ser ju bra ut som på bilden. det man har kvar att göra av med bör va highlightat!

1 Like
#5

Tack - bra att höra att du tycker att vi är rätt ute. Syftet är att fokusera på det du faktiskt kan göra något åt så att vi kan hjälpa dig att nå ditt mål.

#6

kommer man kunna ställa in under vilken period det ska gälla? tex vecka, kommande 3 dagar, månad etc?

1 Like
#7

Hej! I ett första steg är det en veckobudget. Vi samlar sedan information om hur ni använder funktionen och tar in era synpunkter för att bestämma vad vi ska prioritera när vi utvecklar appen.

#8

Blev ju rätt bra!
kan ni inte lägga till en “nedräknare”? säg att man sätter ett belopp, tex 1000kr, så räknar den ned vid varje köp tills man är nere noll. detta som en separat funktion från budgetfunktionen

kan vara bra/kul att använda när man ska göra något, och bara vill spendera max en viss summa, typ gå på krogen eller vad man nu har för sig.

går ju att implementera i pushnotiserna också man får vid varje köp, “du har nu xyz kvar att handla för”

#9

Hej! Förstår jag rätt att du vill sätta en budget för en viss händelse eller en viss period, och samtidigt kunna ha budgetfunktionen löpande för alla kostnader?

Pushnotiser som är kopplade till budgeten är också en intressant idé. Stort tack!

#10

Du har förstått alldeles rätt :slight_smile:

#11

för att spinna vidare på det här, det bör finnas en funktion där man avmarkera kortköp som inte ska räknas med i veckobudgeten.

den blir rätt menlös om man använder budgeten för löpande utgifter, men gör ett planerat inköp på tex tågbiljetter säger vi, då blir budgetsnurrarn missvisande och menlös den veckan